Huippumerkkejä kiinteistöhuollon tarpeisiin

Ammattikäytössä tarvitaan pitkäikäisiä, toimintavarmoja ja huoltovapaita laitteita. Ranskalaiset Pellenc-akkutyökalut ja amerikkalaiset Grasshopper-suurteholeikkurit ovat molemmat ammattilaisten suosimia työvälineitä niiden tarjoaman korkean laadun ja hyvän työskentelyergonomian vuoksi. Billy Goat - ja AS Motor -erikoislaitteet täydentävät välineistöä. Tässä artikkelissa esittelemme näiden brändien vahvuuksia erityisesti ammattikäytön näkökulmasta.

Sisältö:

Akkutyökalut kasvattavat suosiotaan
Monikäyttöinen suurteholeikkuri taipuu moneen
Erikoislaitteet viimeistelytöihin
Testikäytöstä vahvistusta valinnalle

Akkutyökalut kasvattavat suosiotaan

Ranskalaisen Pellencin akkutoimiset sähkötyökalut ovat kestäviä ja varmatoimisia ammattilaiskäyttöön sopivia koneita ja laitteita. Huoltotarve on suorastaan mitätön ja akut kestävät yhdellä latauksella pitkiäkin työpäiviä! Akkujen kestävyys onkin Pellenc-laitteissa huippuluokkaa. Pellenc-akut ovat pitkäikäisiä voimanlähteitä, mikä osaltaan tekee Pellenc-työkaluista varteenotettavan kilpailijan myös polttomoottorilaitteille. Laitteiden äänettömyys ja päästöttömyys ovat kiistattomia etuja polttomoottorikoneisiin verrattuna erityisesti kaupunkialueilla ja esimerkiksi hautausmailla, joissa työskentelyn tulee tapahtua hiljaisesti ja ympäristöystävällisesti.

Ergonomiaa ja innovaatioita

Pellenc-käsityökalut on suunniteltu toimimaan kevyen reppuakun kanssa, mikä tekee niistä tasapainoisia ja ergonomisia käyttää. Laitteet eivät edistyksellisen tekniikkansa ansiosta myöskään tarvitse akuissaan energiasyöppöjä jäähdytyspuhaltimia. Tämän mahdollistaa akkukennojen patentoitu hunajakennorakenne, jossa ilmanvaihto tapahtuu yksittäisten kennojen välillä. Ainutlaatuinen kennosto mahdollistaa myös Pellenc-akkujen tavanomaista pienemmän koon ja keveyden. Pellenc-työkalujen akut ovat teholuokassaan jopa 70 % kilpailijoiden vastaavia kevyempiä. Työkalujen keveys ja ergonomisuus onkin monessa työyhteisössä vähentänyt rasitusta ja sairauspoissaoloja.

Pellenc-laitteisiin on saatavissa erikokoisia reppuakkuja, joita voi käyttää kaikissa Pellenc-malliston koneissa. Pienikin akku kestää kokemusten mukaan useita päiviä lataamatta esimerkiksi oksasaksia käytettäessä. Akut pitävät itsensä lämpiminä käytön aikana myös pakkasessa, kunhan muistaa siirtää akun lämpimään pitkien työskentelytaukojen ajaksi. Akkujen säilytys ja lataus tulee myös suorittaa lämpimässä tilassa.

Toinen esimerkki Pellenc-koneiden innovatiivisista ratkaisuista on moottorisahan teräketjuöljyn syöttö: öljyn syöttö tapahtuu teräketjun rasituksen eikä nopeuden mukaan, mikä säästää sekä koneen käyttäjää että ympäristöämme. Ympäristöä säästää tietysti sekin, etteivät akkukäyttöiset työkalut levitä bensakoneiden tapaan epäterveellisiä päästöjä. Akkukoneiden ennustetaan tulevaisuudessa korvaavan polttomoottorityökalut kokonaan.

Alansa markkinajohtaja – ja syystä!

Pellenc-tuotevalikoima on markkinoiden monipuolisin akkukäyttöisten työkalujen saralla, ja takuuajat ovat myös markkinoiden pisimmät. Patentoidut ominaisuudet, huipputekniikka ja kestävät materiaalit erottavat Pellenc-laitteet halvoista markettikoneista. Onkin sanottu, että Pellenc on ainoa aidosti ammattikäyttöön soveltuva akkukäyttöinen sähkötyökalusarja, joka on tuotekehityksessä valovuosia kilpailijoitaan edellä. Akkukäyttöiset työkalut tulevat myös kotipuutarhurille usein edullisemmaksi käyttää kuin polttomoottorikäyttöiset vastaavat, kun bensaa ei niihin tarvitse ostaa. Pellenc-koneiden käyttökustannukset ovat todella pienet! Akkutyökalut ovat myös muita sähkökäyttöisiä laitteita mukavampia käyttää, kun ei tarvitse kärsiä johtojen ja pistokkeiden mukanaan tuomista haasteista.

Monikäyttöinen suurteholeikkuri taipuu moneen

Grasshopper on Suomen suosituimpia ruohonleikkuribrändejä ammattilaisten keskuudessa. Sauvaohjattavien leikkureiden tehon on kehuttu vastaavan jopa 2–3 rattiohjattavaa konetta. Varaosia ja huoltoja laitteisiin tarvitaan vähän niiden yksinkertaisen ja järeän rakenteen vuoksi, mutta tarpeen ilmetessä vara- ja huolto-osat saa nopeasti paikalliselta jälleenmyyjältä tai Suomen maahantuojan varastosta. Kaikki Grasshopper-leikkurit on mahdollista rekisteröidä myös tieliikennekäyttöön.

Ketteryyttä sauvaohjauksella

Grasshopper-ruohonleikkureiden sauvaohjaus on perinteistä rattiohjausta kevyempi, mikä sujuvoittaa työskentelyä ja lisää ajomukavuutta. Paikallaan kääntyvyys on sekin työskentelyä helpottava ominaisuus esimerkiksi tiiviissä kaupunkiympäristössä. Suurteholeikkuri kulkee sujuvasti myös mäkisessä maastossa, eikä jää pohjastaan kiinni. Työskentelyn tehokkuus ja hyvä ajoergonomia kuuluvatkin leikkureiden vahvuuksiin, eikä leikkuujäljessäkään ole moittimista. Grasshopper onkin usein suosikki ruohonleikkuri ammattikäyttöön!

Grasshopper-mallien ominaisuudet

Grasshopper 725DT on merkin suosituimpia paikallaankääntyviä malleja. Tämä ketterä suurteho diesel-etuleikkuri pitää sisällään monia patentoituja ominaisuuksia:

  • T-Drive® -voimansiirtojärjestelmä: Suoravetoinen ja hihnaton järjestelmä tarjoaa pehmeän ja tarkan ajotuntuman.
  • CoolFan® -hydrauliikan jäähdytys.
  • AntiVibe Power Platform® -kuljettajan työympäristö on täysin tärinätön!
  • QuickConverter®-pikakiinnitysjärjestelmä helpottaa lisävarusteiden käyttöönottoa.

Grasshopper 725DT -etuleikkuriin on mahdollista liittää runsaasti lisävarusteita, joiden avulla leikkuri saadaan soveltumaan myös ympärivuotiseen käyttöön. Leikkurista voi varusteiden avulla tehdä mm. sivullepurkavan, keräävän, alle murskaavan tai taaksepurkavan. Talvikäyttöön on saatavissa mm. puskulevy ja lumilinko. Tärinätön työympäristö ja matala painopiste sekä kevyet hallintalaitteet lisäävät huomattavasti leikkurin ajomukavuutta.

Pienemmät Grasshopper-mallit, kuten 524V/42 ja 124V/48, sisältävät samoja patentoituja ominaisuuksia, mutta pienemmissä malleissa niitä on luonnollisesti vähemmän. Ajomukavuus on kuitenkin samaa luokkaa kuin isommissa laitteissa ja lisävarusteita voidaan myös käyttää.  Pienempi leikkuri on isoa kätevämpi ahtaiden alueiden leikkuutöihin ja soveltuu paremmin myös kotikäyttöön. Yksi sauvaohjattavien ja paikallaankääntyvien leikkureiden parhaista ominaisuuksista on se, että niillä päästään leikkaamaan nurmikko hankalistakin paikoista, kuten pensaiden ympäriltä, jolloin jälkikäteen tehtävä trimmaustyö jää huomattavasti vähemmälle. Työleveydet Grasshopper-leikkureilla vaihtelevat 104–180 cm välillä.

Tehoa ja kestävyyttä

Grasshopper-suurteholeikkurit on tehty kestämään ja ammattilaiskäytöstäkin löytyy jopa 20 vuotta vanhoja leikkureita yhä toiminnassa! Uusille koneille myönnetään 3 vuoden/500 h takuu ammattikäyttöön ja jopa 4 vuoden/500 h takuu yksityiskäyttöön.

Grasshopperin taloudellisuus perustuu ennen kaikkea sen kestävyyteen, nopeuteen ja ylivoimaiseen tehokkuuteen - jopa enemmän kuin koneiden pieneen polttoaineenkulutukseen (bensiini tai diesel mallista riippuen). Pelkistetty tekninen rakenne ja valmistuksessa käytetty teräs vaikuttavat merkittävästi leikkureiden kestävyyteen.

Grasshopperin leikkuunopeus on jopa 15 kilometriä tunnissa ja teränopeus jopa huikeat 430 kilometriä tunnissa. Eräässä kiinteistöalan yrittäjän suorittamassa esimerkkilaskelmassa ruohonleikkuuseen Grasshopperilla kului kesän aikana 150 h vähemmän aikaa kuin kilpailevan merkin vastaavalla: Grasshopper-leikkurilla aikaa kului 300 h, kun kilpailevalla merkillä tunteja kertyi 450 h. Kunnon leikkuri säästää siis huomattavasti resursseja!

Erikoislaitteet viimeistelytöihin

Billy Goat ja AS Motor tarjoavat ammattilaiskäyttöön sopivia koneita ja laitteita erityisiin käyttötarkoituksiin. Laitteet sopivat osin myös suurten kotitalouksien tai yhteisöjen tarpeisiin.

Billy Goat -puhaltimet ja erikoislaitteet

Billy Goat on yhdysvaltalainen konevalmistaja, joka on erikoistunut nimenomaan pihatöissä tarvittavien erikoislaitteiden suunnitteluun ja valmistukseen. Valikoimasta löytyy erikoisleikkureita, imureita ja puhaltimia, ilmastimia, niittomurskain ja paikkauskylvökone. Työnnettävät suurtehopuhaltimet ovat hyvä vaihtoehto perinteisille selässä kannettaville reppupuhaltimille. Billy Goat -puhallin on kannettavaa puhallinta tehokkaampi ja helpommin suunnattavissa, eikä pölyäkään synny yhtä paljon, kun puhallus tapahtuu matalammalla ja vaakatasossa. Puhaltimet ovat kevyitä työntää ja mallistosta löytyy myös itsevetäviä malleja.

AS Motor -rinnekoneet ja erikoislaitteet

AS Motor on saksalainen laitevalmistaja, joka on kehittänyt erikoislaitteita rinteiden niittämiseen, pitkän heinän leikkaamiseen ja kivipihojen puhdistukseen. AS Motor -laitteet soveltuvat hyvin piha-alueiden viimeistelytöihin ja erikoisempien piha-alueiden ylläpitotöihin. Suurteholeikkurit on suunniteltu haastaviin olosuhteisiin ja ne leikkaavat märkääkin heinää ja pientä pajukkoa jyrkemmissäkin rinteissä tukehtumatta ja tehon laskematta. Suurin osa AS Motorin koneista on työnnettäviä malleja, mutta joukosta löytyy myös ajettavia ja jopa radio-ohjattavia malleja. Harjauslaitteilla saadaan kiveykset ja asfalttipinnat puhdistettua rikkakasveista ilman kemikaaleja, mikä sopii hyvin kotipihojen ja julkisten piha-alueiden, kuten päiväkotien, hoitoon.

Testikäytöstä vahvistusta valinnalle

Moni on vakuuttunut Pellenc-akkutyökalujen tehokkuudesta vasta kokeiltuaan niitä itse, ja Grasshopper on niin ylivoimainen laite muihin vastaaviin nähden, että se todella on tutustumisen arvoinen! Erikoislaitteiden testaaminen on hyvä tapa arvioida, minkälainen konearsenaali on omissa töissä tarpeellinen. Jos esitellyt merkit eivät ole vielä entuudestaan tuttuja, ota yhteyttä myymäläämme ja sovi esittelystä ja koekäytöstä!